Recept - Tagliatelle s estragonem


Tagliatelle s kuřecím masem, žampiony a estragonovou omáčkou

 

KisKis produkty_web_1364x1024_4

Nalij si sklenku dobrého vína a jdeme na to!

Než se pustíš do přípravy a samotného vaření,
ujisti se, že máš následující:


 

  • nůž a prkénko,
  • malý hrnec,
  • velký hrnec na těstoviny,
  • hlubokou pánev,
  • vařečku,
  • síto,
  • mixér,
  • sůl, pepř a rostlinný olej




Prvním krokem k úspěchu je dobrá příprava. Kuchaři tomu říkají „mise en place“, což není zaklínadlo, ale francouzský pojem jako „mít vše na svém místě“. Pro Tebe to znamená připravit si suroviny, které je potřeba očistit, oloupat a nakrájet. U tohoto receptu to je: oloupat a nahrubo nakrájet šalotku. Nakrájet kuřecí maso na nudličky, žampiony na čtvrtky. Otrhat listy estragonu od stonku.

Rozcvičku máš za sebou, jde se na to.

Pokud máš raději video, mrkni na celý recept ZDE.

 



Postup pro dvě osoby:

 

  1. V menším hrnci rozpal polovinu másla, nech ho rozpustit a přidej nasekanou šalotku.
  2. Vezmi lístky i stonky estragonu, oboje přihoď k šalotce, zalij koňakem a nech ho asi minutku vypařit.

  3. Přilij smetanu, stáhni teplotu a nech 15 minut redukovat. Pozor, smetana ráda utíká přes okraj hrnce.

  4. Ze smetany vytáhni vidličkou stonky a vyhoď je. Svému účelu již posloužily dobře. Omáčku i s lístky estragonu rozmixuj mixérem a přeceď ji přes síto do jiné nádoby.
  5. Mezitím dej vařit vodu na těstoviny v poměru 1 litr vody na 100g těstovin, vodu osol až při varu, slanost vody by měla připomínat moře. Pokud můžeš, těstoviny hoď do vody těsně před koncem přípravy masa v následujícím kroku, vař je 2-3 minuty. Než je sliješ, schovej si trochu vody z vaření.

  6. Rozpal lžíci oleje na pánvi, přidej k němu druhou polovinu másla a nech ho rozpustit. Na směsi tuků opékej kuřecí nudličky a hned po nich i žampiony, osol špetkou soli a restuj 5-7 minut.

  7. Těstoviny přidej na pánev k masu, zalij je estragonovou omáčkou, přidej 2-3 lžíce slané vody z těstovin. 

  8. Do těstovin na pánvi vmíchej 2/3 sýru a dle vlastních preferencí dochuť solí a pepřem. Vše nechej ještě minutku až dvě zvolna provařit a spojit.

  9. Tagliatelle servíruj ideálně na hluboký talíř a zasyp je zbývajícím sýrem.