Recept Shakshuka s mozzarellou

Shakshuka s mozzarellou

 

KisKis produkty_web_1364x1024_11

Nalij si sklenku dobrého vína a jdeme na to!

Než se pustíš do přípravy a samotného vaření,
ujisti se, že máš následující:


  • nůž a prkénko,
  • pánev (ideálně s poklicí),
  • vařečku,
  • cukr, sůl, pepř a rostlinný olej


Prvním krokem k úspěchu je dobrá příprava. Kuchaři tomu říkají „mise en place“, což není zaklínadlo, ale francouzský pojem jako „mít vše na svém místě“. Pro Tebe to znamená připravit si suroviny, které je potřeba očistit, oloupat a nakrájet. U tohoto receptu to je: oloupat cibuli a česnek a nakrájet obojí najemno. Papriku omýt a nakrájet na proužky. Otrhat listy koriandru od stonků a stonky nasekat na drobno.

Rozcvičku máš za sebou, jde se na to.

Pokud máš raději video, mrkni na celý recept ZDE.



Recept pro dvě osoby

 

  1. Na pánvi rozpal lžíci oleje a zpěň na něm cibuli, nech ji zesklovatět.

  2. Přidej najemno nasekaný česnek, proužky papriky a minutu je společně opékej.
  3. Přidej rajčata, 2 lžičky cukru, ½ lžičky soli, špetku pepře, římský kmín a stonky koriandru. Nechej cca 5 minut vše společně lehce probublávat.

  4. Znovu otestuj směs, zda ti chutná, případně ji dochuť pepřem, solí nebo cukrem.

  5. Do rajčatové směsi udělej 4 důlky a opatrně do nich vklepni vejce.

  6. Natrhej rukou mozzarellu na vlákna a posypej s nimi směs.

  7. Stáhni plamen na minimum a pánev přiklop, nebo zakryj alobalem.  Nechej vše dusit cca 5 minut, aby vaječný žloutek byl stále tekutý, pokud ho máš radši natvrdo, dus směs déle.

  8. Servíruj tuto exotickou pochoutku posypanou koriandrem s kouskem pečiva.