Recept Kuřecí Satay

Kuřecí satay se salátem z rýžových nudlí

 

KisKis produkty_web_1364x1024_6

Nalij si sklenku dobrého vína a jdeme na to!

Než se pustíš do přípravy a samotného vaření,
ujisti se, že máš následující:


  • nůž a prkénko,
  • mixér,
  • dvě misky,
  • pánev,
  • cukr, sůl a rostlinný olej

 

Prvním krokem k úspěchu je dobrá příprava. Kuchaři tomu říkají „mise en place“, což není zaklínadlo, ale francouzský pojem jako „mít vše na svém místě“. Pro Tebe to znamená připravit si suroviny, které je potřeba očistit, oloupat a nakrájet. U tohoto receptu to je: oloupat česnek, červenou cibuli a zázvor. Česnek a zázvor nahrubo pokrájet. Nahrubo nasekat koriandr.

Rozcvičku máš za sebou, jde se na to.


Pokud máš raději video, mrkni na celý recept ZDE.

 



Recept pro dvě osoby

 

  1. Bambusové tyče nalož do misky s vodou, aby se při opékání (grilování) neopalovaly.

  2. Rýžové nudle také namoč do misky s vlažnou vodou, aby nasákly co nejvíce vlhkosti.

  3. Vyrob arašídovou omáčku. Do mixéru vlož arašídové máslo, hrubě pokrájený zázvor, česnek, sójovou a rybí omáčku, kokosové mléko, lžičku cukru a šťávu z půlky limetky. Rozmixuj. Pokud je omáčka moc hustá, můžeš přidat vodu. Omáčku ochutnej, můžeš ji dle vlastních preferencí dosladit, dosolit, nebo přidat kapku limetky.

  4. Uvař 500ml vody a trochu ji osol. Studenou vodu z nudlí slej a znovu je zalej vařící vodou. Nudle nech stát do změknutí. Pokud jsou nudle moc tuhé, proces se slitím a zalitím nudlí vařící vodou ještě jednou opakuj.

  5. Podélně rozkroj okurku napůl, každou půlku znovu napůl, vytvoříš tím jakési dlouhé trojúhelníkové tvary. Z nich po celé délce odkrojíme měkké vnitřní části okurky, jádřince, které by nám v salátu dělaly neplechu. Okurku nakrájíme na menší kostičky, maximálně 1cm veliké. Červenou cibuli rozkroj na čtvrtiny a nakrájej na tenké proužky.

  6. Připrav si špejle a maso. Maso na špejle rovnoměrně napíchej, ideálně každý kousek projeď nadvakrát, jako když šiješ jehlou, aby ti ze špejle nespadlo. Na jednu porci náleží dva špízky.

  7. Na pánvi rozpal lžíci oleje a maso opeč nejprve zprudka, z každé strany 2-3 minuty, potom teplotu stáhni a maso ještě z každé strany znovu 5 minut dopeč. Můžeš ho častěji otáčet, aby se ti nepřichytilo. 

  8. Na talíř servíruj kopeček rýžových nudlí, zasyp je okurkou, cibulí, edamame boby a vše bohatě přelij arašídovou omáčkou. Na salát posaď dva špízy a talíř dozdob koriandrem.