Recept Gyoza knedlíčky

Vepřové knedlíčky gyoza

 

KisKis produkty_web_1364x1024_ (1)

Nalij si sklenku dobrého vína a jdeme na to!

Než se pustíš do přípravy a samotného vaření,
ujisti se, že máš následující:


  • nůž a prkénko,
  • škrabku, 
  • struhadlo,
  • velkou mísu,
  • pánev s poklicí,
  • sůl a rostlinný olej


Prvním krokem k úspěchu je dobrá příprava. Kuchaři tomu říkají „mise en place“, což není zaklínadlo, ale francouzský pojem jako „mít vše na svém místě“. Pro Tebe to znamená připravit si suroviny, které je potřeba očistit, oloupat a nakrájet. U tohoto receptu to je: oloupat cibuli, česnek a zázvor. Cibuli najemno nasekat, česnek, zázvor a mrkev najemno nastrouhat. Jarní cibulku očistit, bílou část nasekat najemno, zelenou na šikmé plátky. Připravit si malou misku s vodou.

Rozcvičku máš za sebou, jde se na to.

Pokud máš raději video, mrkni na celý recept ZDE.

 

Recept pro dvě osoby

 

  1. Připrav si velkou mísu. Vyklop do ní maso a všechnu zeleninu (cibuli, jarní cibulku, mrkev, česnek a zázvor).

  2. Do mísy také přidej veškeré tekuté suroviny: sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej.

  3. Směs ještě trochu osol a vše rukou důkladně promíchej.

  4. Přichází zábava. Rozděl si směs. Na 2 porce potřebuješ 20 dílků, můžeš si je postupným dělením předpřipravit, aby se nestalo, že ti směs do těsta nevyjde.

  5. Nyní přichází samotné plnění taštiček, doporučujeme bedlivě shlédnout video, které najdeš na našem YouTube kanále KišKiš. Připrav si misku s vodou, těsto a masovou směs.

  6. Těsto si rozlož na dlani a noček směsi posaď doprostřed.

  7. Okraj poloviny těsta, který je vzdálenější od tebe, navlhči z horní strany prstem.

  8. Těsto přelož napůl, spodní částí překryj kuličku masové směsi shora.

  9. Svrchní vrstvu těsta skládej do vějíře a přitom ji přilepuj na navlhčenou spodní část. Stačí 4 přehyby vějíře. Pevně k sobě okraje těsta přimáčkni.

  10. Rozpal olej v pánvi s poklicí a 2 minuty na něm zprudka opraž taštičky.

  11. Přilij asi 100ml vlažné vody, přiklop, stáhni teplotu a nech 5min dovařit na páře, kterou jsi právě vytvořil.

  12. Servíruj spolu s teriyaki omáčkou, sezamem, jarní a smaženou cibulkou.