Grilovaný sýr halloumi s hummusem a bylinkovým salátem
Nalij si sklenku dobrého vína a jdeme na to!
Než se pustíš do přípravy a samotného vaření,
ujisti se, že máš následující:
- mixér,
- cedník,
- dvě misky,
- pánev,
- cukr, sůl, pepř a rostlinný olej
Prvním krokem k úspěchu je dobrá příprava. Kuchaři tomu říkají „mise en place“, což není zaklínadlo, ale francouzský pojem jako „mít vše na svém místě“. Pro Tebe to znamená připravit si suroviny, které je potřeba očistit, oloupat a nakrájet. U tohoto receptu to je: oloupat česnek, otrhat lístky máty a petrželky ze stonků a nasekat je najemno.
Rozcvičku máš za sebou, jde se na to.
Pokud máš raději video, mrkni na celý recept ZDE.
Recept pro dvě osoby
- Připrav kuskus. V míse ho nejprve smíchej se špetkou soli a lžící olivového oleje. Hned potom ho zalij teplou, ne vařící vodou. Pozor: vařící voda by mohla způsobit, že kuskus bude moc kašovitý a slepí se. V našem případě si kuskus vezme tolik vody, kolik pro své nabobtnání potřebuje. Tudíž ho raději zalij větším množstvím vody, kterou případně potom sliješ.
- Scezenou cizrnu, česnek, tahini pastu, římský kmín a šťávu z půlky citronu rozmixuj pomocí mixéru ve 100ml olivového oleje do hladka. Hummus osol dle vlastních preferencí.
- Rozpul rajčata, podélně rozčtvrť okurku, oboje zbav dužiny a nakrájej na kostičky.
- Z nabobtnalého kuskusu slij případně nadbytečnou vodu, smíchej ho se zeleninou a bylinkami, zakápni zbytkem olivového oleje, trochou šťávy z druhé půlky citronu a osol, opepři. Vše dobře promíchej.
- Na rozpálenou pánev nalij lžíci oleje a dobře opeč z obou stran do zlatova sýr halloumi.
- Servíruj na salátu s hummusem.