Recept Miso Ramen

Miso ramen s mletým masem, vejcem a zeleninou

 

KisKis produkty_web_1364x1024_3 (1)

Nalij si sklenku dobrého vína a jdeme na to!

Než se pustíš do přípravy a samotného vaření,
ujisti se, že máš následující:

  • nůž a prkénko,
  • cedník,
  • pánev,
  • dva hrnce,
  • cukr, sůl.


Prvním krokem k úspěchu je dobrá příprava. Kuchaři tomu říkají „mise en place“, což není zaklínadlo, ale francouzský pojem jako „mít vše na svém místě“. Pro Tebe to znamená připravit si suroviny, které je potřeba očistit, oloupat a nakrájet. U tohoto receptu to je: oloupat česnek a zázvor, najemno je nakrájet či nastrouhat na struhadle. Jarní cibulku nakrájet na kolečka.

Rozcvičku máš za sebou, jde se na to.

Pokud máš raději video, mrkni na celý recept ZDE.



Recept pro dvě osoby

 

  1. V hrnci přiveď vodu k varu, osol ji a vejce pokojové teploty (alespoň 10 minut mimo lednici) do ní opatrně vlož. Vař přesně 7 minut.

  2. Po 7 minutách vodu z vajec slij, vejce v hrnci lehce pobouchej o dno a ochlaď proudem studené vody. Vodu v hrnci několikrát vyměň a až budou vejce ochlazená tak, že je možné je udržet v ruce, oloupej je.

  3. Dej vařit vodu na nudle, na 100g/1l vody. Při varu vodu osol a  nudle v ní vař 10-15 minut na skus, poté vodu slij.

  4. Rozpal sezamový olej v pánvi, nech na něm zpěnit česnek a zázvor. Přidej maso, rozmělni ho vařečkou a nechej 2 minuty opékat. Podlij ho mirinem a nech minutu vypařovat. Přidej sójovku, rybí omáčku a pozvolna opékej ještě 7-10 minut.

  5. Litr vody přiveď k varu, rozpusť v ní bujónku a přidej dashi prášek. Vše nechej 5 minut provařit.

  6. Přidej miso pastu a vývar míchej, dokud se pasta nerozpustí. Hrnec v té chvíli stáhni z ohně, pro zachování prospěšných látek v pastě je lepší dále ji už nevařit. Vývar ochutnej a dle svých preferencí ho můžeš dochutit solí a špetkou cukru.

  7. Do misek rozděl nudle, zalij je polévkou, navrch přidej mleté maso, rozpůlené vejce, kukuřici, špenát, jarní cibulku a posyp vše sezamem. Itadakimasu :-)